فن بیان و آداب معاشرت اجتماعی
فن بیان و آداب معاشرت اجتماعی
فن بیان و آداب معاشرت اجتماعی یکی از مهم ترین موضوعاتی است که هر فرد به منظور داشتن موقعیت بهتر در جامعه باید آن را در خود تقویت کند.
همانطور که می دانید تمامی ما انسان ها نیازمند به یک دیگر هستیم. به بیان دیگر انسان طبعا یک موجود اجتماعی است. به همین جهت نیاز است برای ارتباط گرفتن با دیگر انسان ها دانش خود را برای بالا بردن آداب معاشرت اجتماعی بالا ببریم. در کنار آن هم نیازمند تقویت در فن بیان هستیم. برای داشتن یک مصاحبه تاثیرگذار و یا کار کردن در کنار افراد غریبه باید بتوانیم این دو اصل را در خود تقویت سازیم.
موضوعی که قرار است در این بخش از مقاله به آن بپردازیم، فن بیان و آداب معاشرت اجتماعی است، که باید به صورت جزئی درباره آن ها صحبت کرد.
فن بیان و آداب معاشرت اجتماعی چه تاثیری در سرنوشت ما دارد؟
همانطور که گفته شد انسان موجودی است که نیاز دارد در اجتماع بماند. در واقع انسان برای بقا باید بتواند با دیگر انسان ها ارتباط باشد. دو چیز در سرنوشت انسان بسیار تاثیرگذار بوده است:
1_ وراثت
2_ محیط
ما به مسئله وراثت کاری نداریم. اما محیط را می توان از جوانب بسیاری بررسی کرد. انسان در محیط رشد می کند و با کمک دانشی که از محیط خود فراگرفته است باید به جوامع بزرگ تری برود. این مسئله در سرنوشت کاری و ارتباطی او قطعا تاثیرگذار خواهد بود.
به همین جهت برای فراگیری فن بیان و آداب معاشرت اجتماعی نیاز دارد تمریناتی داشته باشد. به عنوان مثال فردی که با مشتریان مختلف سرو کار دارد باید بتواند با مهارت اجتماعی که فرا گرفته آن مشتری را برای زمان های دیگری هم نگه دارد.
در واقع فن بیان و آداب معاشرت اجتماعی به او کمک می کند تا در زمینه کاری خود موفق عمل کند. هرکس در هر جایگاه شغلی که دارد، نیاز دارد که این دو مورد را رعایت کند.
چگونه آداب معاشرت اجتماعی را در خود تقویت کنیم؟
اولین بار آداب و معاشرت اجتماعی را از خانواده خود آموخته ایم. شاید اولین کلمه ای که برای آن آموخته باشیم گفتن کلمه سلام به دیگران بوده باشد. این یک اتفاق برای هر کودک و یا خردسالی بسیار مثبت خواهد بود.
اما در مراحل بعدی که وارد مدرسه، دانشگاه و محیط کار می شود، باید بتواند این موضوع را در خود پر رنگ تر کند. انسان برای داشتن یک زندگی مثبت باید بتواند با دیگران در ارتباط باشد. این ارتباط می تواند با خانواده، دوست، همسر، همکار، مشتری و… باشد.
نحوه برقرار کردن ارتباط با دیگران شاید در ابتدا سخت و پیچیده به نظر برسد. اما تنها با کمی تحقیق و تمرین در این زمینه می توان این مهارت را در خود تقویت ساخت. ظاهری بیرونی انسان در کنار انتظارات درونی او نسبت به انسان های می تواند در نوع ارتباط تاثیرگذار باشد.
در واقع هر انسانی نسبت به دیگر انسان ها با تفاوت هایی مانند، تفاوت های اجتماعی، اقتصادی، خانوادگی، تربیتی و… رشد کرده است. بنابراین دانستن اینکه چگونه با دیگران در ارتباط باشد در ابتدا کمی سخت به نظر می رسد. مواردی را در ادامه خواهیم گفت که می تواند در بالا بردن این مهارت به شما کمک کند.
- ظاهر آراسته: در نظر داشته باشید وقتی که می خواهید در یک محیط عمومی، مصاحبه کاری و… قرار بگیرید، دیگران ظاهر شما را نگاه می کنند. شاید این مسئله درست نباشد، اما بهتر است بگوییم در نگاه اول ظاهر در ذهن مخاطب بسیار تاثیر گذار است. لباس مناسب، رنگ بندی خوب در انتخاب لباس ها، تمیز بودن لباس و عطر مناسب می تواند به افراد در این زمینه کمک کند.
- لبخند زدن: حین صحبت کردن باید بر روی لب خود لبخند داشته باشید.
- با حوصله باشید: حین صحبت کردن و جواب دادن سوالات شخص مقابل باید انرژی داشته باشید.
- ادب را رعایت کنید: استفاده از کلمات درست در حین صحبت کردن بسیار دارای اهمیت است.
فن بیان چگونه به ما کمک می کند؟
برای قرار گرفتن در یک محیط عمومی و… نیاز است که از دانش فن بیان برخوردار بود. بر همین اساس با کمی تمرین در این زمینه می توان آن را در خود تقویت ساخت. نوع لحن و تن صدا می تواند بر مخاطب تاثیر بگذارد. بنابراین باید سعی کرد به جای تند تند صحبت کردن، کاملا شمرده حرف زد. کلمات را درست و کامل ادا کرد و چهره خود را پر انرژی نشان داد. حالت قرار گیری بدن بر نوع حرف زدن بسیار تاثیرگذار خواهد بود. به همین جهت بهتر است که در حین حرف زدن، از تکان دادن بیش از حد دست ها پرهیزکنیم.
اگر نشسته باشیم، پاهای خود را نباید تکان دهیم و آداب نشستن را در حین حرف زدن باید رعایت کنیم. هرچقدر ظاهر مناسبی هم داشته باشیم و نوع حرف زدن هم بسیار خوب باشد، اما رو به روی مخاطب حالت لمیده داشته باشیم هرگز حرف های ما بر او تاثیرگذار نخواهد بود. بنابراین نوع نشستن و ایستادن را باید رعایت کنیم.
مهارت فن بیان و آداب معاشرت اجتماعی را چگونه تمرین کنیم؟
فن بیان و آداب معاشرت اجتماعی یک ضرورت برای هر فرد به منظور رسیدن به هدف های شخصی محسوب می شود. بنابراین می توانیم آن را یک مهارت بنامیم که با گذشت زمان، تکرار و تمرین قابل حل خواهد بود. به همین جهت می توان در ابتدا از محیط های کوچک خانوادگی و دوستانه شروع کرد.
در واقع وقتی در جمع آن ها قرار می گیرید و صحبت می کنید، سعی کنید صدایی رسا داشته باشید و حرف های خوب بزنید. وقتی کسی از شما درباره موضوعی سوال می کند خوب جواب او را بدهید. ری اکشن های طرف مقابل را ببینید. همچنین برای شروع می توانید به محیط های جدید بروید و با آن ها ارتباط بگیرید. این ارتباط گرفتن به شما برای بالا بردن این مهارت کمک خواهد کرد.
کلام آخر
بالا بردن مهارت فن بیان و آداب معاشرت اجتماعی یکی از مهمترین دغدغه های هر فرد خواهد بود. زیرا جامعه به افرادی نیاز دارد که به اندازه کافی تاثیرگذار باشند. به همین جهت با بالا بردن این مهارت ها می توانید این مسئله را در خود تقویت کنید.
علیرضا قاسمی نویسنده و مربی رشد و توسعه فردی و مهارت های ارتباطی
درباره قاسمی منتور
شغل من ساخت و سازه ...! اما آپارتمان ، خونه ، باغ و ویلا نمی سازم ...! من اینجا حال آدم ها را می سازم . من انسان های شاد و موفق می سازم ! من اینجام تا با تجربه ، آگاهی و مهارت هایی که کسـب کردم ، به انسانها کمک کنم تا آرزوها و رویاهای خودشان را بسازند . من راه و روش ساخت و ساز حال و احساس خوب را به آدمها یاد می دهم ، من اینجا یادتون می دهم تا چطوری روی رشد فردی خودتان کار کنید تا در نهایت به موفقیت برسید . دوست عزیز یادت باشه که موفقیت سهمی از زندگی شماست ، پس شما ناگزیرید که بدون چون و چرا به موفقیت برسید . من اینجا کمک می کنم تا تکنیک ها ومهارت های رسیدن به موفقیت را فرا بگیرید و در زندگیتان ازآنها استفاده کنید تا بتوانید به راحتی به زمره ی افراد موفق دنیا بپیوندیـد و یک زندگـی موفـق و رویـایی بـرای خودتان بسازید و دنیای ایده آل خودتان را خلق کنید . می دونستید که موفقیت هم یـک مهارت کامـلا قابل یادگیریـه و من اینجا مهارت های رسیدن به موفقیت را به شما آموزش می دهم . مهارت هایی از قبیل : شخصیت شناسـی به روش ام بی تی آی MBTI ، فن بیان وسخنوری ، اعتماد به نفس ، هدف ، هدف گـذاری و مـوفقـیـت . مهارت شخصیت شناسی به شما کمک می کنه که اول با شخصیت واقعی خودتان آشنا بشـوید و بعد با شخصیت افـرادی که با آشنا به هر نحوی در ارتباط هستید . ( ارتباطات خانوادگی ، عاطفی ، کاری و اجتماعی ) مهارت فن بیان و سخنوری به شما کمک می کنه که به راحتـی بتوانید با افـراد مختلف ، در هر جمعـی صحبت و مذاکـره کنید و در مذاکرات کاری خودتان برای متقاعد سازی از این مهارت به نحـو احسنت استفاده کنید . با یادگیری مهارت اعتماد به نفـس و تقویت آن به راحتی در هر شرایطی حتی شرایط بحرانـی و چالش برانگیز ، در مذاکرات کـاری ، در ارتباطات خودتان به راحتی و بدون ترس و استرس ، کار و پروژه خودتان را ارائه دهید یا به راحتی برای خودتان کسب و کاری را راه اندازی کنید . مهارت هدف و هدف گذاری موثر به شما کمک می کنه تا با اهداف خودتان آشنا شوید و تکنیک های هدف گذاری و نحـوه رسیدن به اهداف خودتان را فرا بگیرید و با برنامه ریزی دقیق به سمت هـدف های تعییـن شده ی خودتان با تلاش و کوشش ، پرقدرت حرکت کنیـد و به راحتـی رویاهـای خودتان را به واقعیت تبدیل کنید . با یادگیری مهارت موفقیت با ویژگی های منحصر به فرد افراد موفق آشنا می شوید و یاد می گیرید که چطوری مثل افراد موفق فکر کنید و مثل افراد موفق اقدام کنید تا در نهایت به موفقیت برسید .
نوشته های بیشتر از قاسمی منتور
دیدگاهتان را بنویسید